Go to content
Sjezdovka Monínec

Počasí

Pátek 19.04.

6 ° C

Sobota 20.04.

4 ° C

Neděle 21.04.

4 ° C

TOP

Ski areál Monínec

Na samé hranici středních a jižních Čech leží ski areál Monínec, kde si na své přijdou lyžaři i snowboarďáci, a to dokonce i při teplotách nad nulou.

Monínec je ideální místo pro lyžování i během teplé zimy bez sněhu. Díky speciální technologii Snowfactory, která je známá především z alpských resortů, tu umí vyrobit sníh i při teplotě 15 °C nad nulou. Na přírodním sněhu si tu užijí i běžkaři, pro které jsou v okolí připraveny desítky kilometrů běžkařských stop. A o sníh se bát opravdu nemusíte, ne nadarmo se této oblasti přezdívá Česká Sibiř.  

Velehory ve středních Čechách zrovna nemáme, lyžaři tu přesto najdou vyžití s perfektním zázemím. Sjezdovky na Monínci jsou v zimní sezóně denně v provozu, po setmění láká k lyžování 1,2 km dlouhá osvětlená sjezdovka, na jejíž vrchol vás vyveze čtyřsedačková lanovka. Nechybí zázemí s kompletním vybavením pro zimní sporty včetně půjčovny a servisu, školní sjezdovky s pohyblivým kobercem a lyžařské školy pro výuku dětí i dospělých. Energii můžete doplnit v samoobslužné restauraci v alpském stylu přímo na úpatí sjezdovky.  

  • Zajímavost: Přímo u výstupu z lanovky stojí nejstarší česká poštovna z poloviny 19. století. Ta byla zachráněna Tomášem Trnkou z vrcholu naší nejvyšší hory Sněžky, kde jí hrozil zánik a nahrazení novou poštovnou. 

Ačkoliv Monínec najdete na Javorové skále v srdci České Sibiře, o zábavu je tu postaráno po celý rok. Najdete tu mnoho zábavných atrakcí jako bikepark, maxiskuzavku, obří kuličkovou dráhu nebo lanový park. Koupat se dá v přírodním koupališti Pilský rybník i ve venkovním vyhřívaném bazénu pod hotelem Monínec. Na rybníku si navíc můžete zahrát vodní bitvu díky speciálním elektročlunům 

  • Tip pro vás: Ubytujte se přímo v areálu a užijte si tu vícedenní dovolenou. Po celý rok je otevřen Hotel Monínec s wellness centrem. K dispozici je také depandance Nová Javorka, tradiční chata Čertovka či apartmány Monínec v dolní části areálu.  
Kam dál?

A když už budete na Monínci na vícero dní, co takhle prozkoumat pomezí středních a jižních Čech podrobněji? Rozsáhlému území od Tábora až po Sedlčany se říká Toulava. A jak už název sám napovídá, o toulání tu nebude nouze. Vydat se tu do můžete po desítkách značených tras, které vás zavedou třeba na vltavské vyhlídky, k rozhlednám nebo podél Lužnice. V Počepicích si zakoupíte medové perníčky a ve skanzenu Vysoký Chlumec poznáte, jak dříve lidé žili v oblasti středního Povltaví. 

Kontakty

Adresa:

Moninec 7, 257 91 Sedlec-Prčice

E-mail:

[email protected]

Telefon:

+420 314 004 539

Přejít na web

Mohlo by vás zajímat