Go to content
Pštros emu v Zooparku Zelčín

Počasí

Pátek 26.04.

10 ° C

Sobota 27.04.

10 ° C

Neděle 28.04.

13 ° C

Zoopark Zelčín

Přímý kontakt se zvířaty, to je oč tu běží! A tak si zajeďte do Zooparku Zelčín, největšího kontaktního zooparku u nás. Najdete ho nedaleko Mělníka.

Chloubou největšího kontaktního zooparku u nás jsou fjordští koně, připomínající tak trochu koně z doby ledové. Na malé i velké návštěvníky čeká v zooparku plno zážitků – mimo jiné si tu lze vyzkoušet krmení anebo se vydat na procházku s kozou na vodítku. Aby byl zážitek opravdu kontaktní, Zoopark Zelčín nabízí i ubytování na místním statku v apartmánech, chatkách anebo netradičně v týpí.

V zooparku zaměřeném na domácí hospodářská zvířata, který je svou rozlohou největší svého druhu v Čechách, se pořádá mnoho oblíbených akcí pro širokou veřejnost, programy pro školy a školky i dětské tábory. Novinkou zelčínského zooparku je také od roku 2022 stezka bosých nohou nebo chcete-li hmatový či senzomotorický chodník – stezka vytvořená z různých přírodních materiálů, určená právě pro zdravou chůzi bez bot a s tím spojené hmatové poznávání různých povrchů.

Víte, že…

Fjordští koně si uchovali mnoho z houževnaté síly divokých předků i jejich zbarvení s tmavým úhořím pruhem na hřbetě a mnohdy také zebrováním na nohách? Jejich ohon má kouzelný stříbrný nádech.

 

Parkoviště je k dispozici v blízkosti Zooparku Zelčín.
Parkoviště

Parkoviště

Psi do areálu zooparku mohou, nesmějí vstupovat pouze do ohrad a výběhů. Majitel psa odpovídá za případné škody, které pes způsobí.
Mazlíčci

Mazlíčci

V areálu působí čtyři stravovací zařízení a to: pizzerie, občerstvení u vstupu, Hostinec U Bedřicha a cukrárna.
Občerstvení

Občerstvení

Areál je připravený i na ty nejmenší návštěvníky.
Zázemí pro děti

Zázemí pro děti

Mohlo by vás zajímat