Go to content
Piknik v levandulových polích v Levandulovém údolí

Počasí

Pátek 26.04.

9 ° C

Sobota 27.04.

12 ° C

Neděle 28.04.

14 ° C

Levandulové údolí

Vítejte v ráji jménem Levandulové údolí: tajemno brdských lesů se mísí s omamnou vůní levandule a celá krása nabízí klid, mír, pohodu a odpočinek. A také zdraví!

Levandulové údolí je celoroční areál v panenské přírodě na vápencových mořích. Vznikl v Chodouni, v samém srdci Barrandien Geoparku, kam levanduli v 10. století přinesli již staří Keltové. Inspirací k znovuobnovení jejího pěstování byly pro současné majitele životy a příběhy českých bylinářů a farmářů, na jejichž činnost s úctou a pokorou navazují.

Levandule nabíjí pozitivní energií. Její omamná vůně je uklidňující, její krása bere smrtelníkům dech, nevšední chuť je spojena s pestrými léčivými účinky. Levandule má zároveň relaxační schopnost a um pohladit na duši i na mysli. Levandule lékařská v bio kvalitě je pomocníkem zdraví, krásy a life balance. Přesně taková je i Levandule Chodouňská.

Na levandulovém poli v Chodouni nedaleko Berouna se 40 000 vysázenými levandulemi lékařskými a manufakturou z bio levandule se vám bude líbit. Přímo na místě se dozvíte mnoho zajímavostí o kouzlu a síle této královny bylin, můžete piknikovat, kempovat anebo jen tak odpočívat. Naladíte se na harmonii duše a těla v souladu s přírodou.

Tip pro vás:

Naplánujte si cestu do Levandulového údolí od května do října, kdy si tu budete moci zacvičit jógu, zatancovat si, vlastnoručně si vyrobit bio levandulovou mořskou sůl nebo cukr s levandulí. Pořádají se tu také speciální akce a workshopy.

Levandule na okně v květináči v Levandulovém údolí

Kontakty

Adresa:

Československé armády, 267 51 Zdice - Chodouň

E-mail:

[email protected]

Telefon:

+420 777 168 889

Přejít na web

Mohlo by vás zajímat